Tylko dziś! -11% na WSZYSTKO (z wyjątkiem Kart Podarunkowych) rabat11
(22) 66 88 272 lub Czat | Pon.-Pt: 9:00-21:00; Sob.: 9:00-17:00

Atelier Smaku

Trójmiasto to miejsce, w którym wiele jest dobrych restauracji i uroczych knajpek. Jednak jedna z nich absolutnie się wyróżnia. Atelier Smaku istnieje od ponad pięciu lat i skutecznie zmienia podejście Polaków do kuchni wegańskiej, organizując Warsztaty Kulinarne Bezglutenowej Kuchni Wegańskiej. Pomagają osobom, które nie tolerują glutenu, dobrze się przy tym bawią, a dania, które tworzą... są przepyszne! Grono ludzi kreatywnych i uśmiechniętych sprawia, że Trojmiasto uwielbia ich kulinarne warsztaty! Dopasuj sobie odpowiedni termin i przekonaj się, że bezglutenowa kuchnia wegańska jest wyjątkowo smaczna!
Szukaj po kategorii

Atelier Smaku – radość z bezglutenowej diety

Atelier Smaku to miejsce na mapie Trójmiasta, które tworzą pasjonaci projektowania mody i bezglutenowej kuchni wegańskiej. Od ponad 25 lat wspólnie jako małżeństwo kreują wyjątkowe smaki, które przekładają się na autorskie przepisy pełne oryginalności. Swoim doświadczeniem dzielą się, organizując warsztaty kulinarne. W Atelier Smaku liczy się przede wszystkim kreatywność oraz kontakt z drugim człowiekiem. W gdyńskim lokalu można skosztować tradycyjnych i popularnych potraw, ale w wersji bezglutenowej i wegańskiej. Ograniczenia w diecie są dla właścicieli Atelier Smaku inspiracją do tworzenia nowych kompozycji,, dzięki którym zyskują kolejne doświadczenia smakowe. W swojej kuchni nie używają nabiału, jaj, mięsa i glutenu. Dbają o komponowanie pełnowartościowych posiłków, pełnych jakości i naturalnych składników. Przekonaj się sam, jak pyszna może być bezglutenowa kuchnia wegańska i weź udział w kulinarnych warsztatach, dzięki którym zobaczysz, że nietolerancja glutenu nie odbierze Ci radości z jedzenia.

Warsztaty Kulinarne Bezglutenowej Kuchni Wegańskiej z Atelier Smaku

Zaprzyjaźnij się z bezglutenową kuchnią i ciesz się pysznymi potrawami bez dodatku mięsa. W czasie Warsztatów Kulinarnych Bezglutenowej Kuchni Wegańskiej w Atelier Smaku nauczysz się, jak przygotowywać pełnowartościowe posiłki o wyrazistym smaku. Spędź 4 godziny z profesjonalistami w swoim fachu i ciesz się przepisami, które zagoszczą w Twojej kuchni na dobre. W skład warsztatów wchodzi użyczenie fartucha i sprzętu oraz wszystkie niezbędne produkty do przygotowania posiłku. Odkryj gotowanie na nowo i poznaj tajniki bezglutenowej kuchni wegańskiej, która przyniesie Ci wiele radości. Dzięki warsztatom w gdyńskim Atelier Smaku poznasz nie tylko mnóstwo oryginalnych przepisów, ale i ludzi, którzy również marzą o pysznej diecie bez glutenu.

Kiedy stosować dietę bezglutenową?

Gluten to umowna nazwa mieszanin białek znajdujących się w zbożach. Znajdziemy go w pszenicy, orkiszu, jęczmieniu i życie. Dietę bezglutenową powinny stosować przede wszystkim osoby chorę na celiaklię, z alergią na przenicę i z nietolerancją glutenu. Stosowanie diety bezglutenowej w nadmiernej ilości przez osoby zdrowe może spowodować znaczny niedobór składników mineralnych i witamin. Dieta bezglutenowa potrafi być skutecznych lekarstwem na problemy zdrowotne. Należy jednak pamiętać, że dla osób zdrowych najlepszym rozwiązaniem jest stosowanie odpowiednio zbilansowanej diety, złożonej z różnorodnych grup pełnowartościowych składników. W Atelier Smaku pokochasz zdrowe jedzenie!

Wegańska dieta bez glutenu z Atelier Smaku

Przekonaj się sam, że życie bez glutenu nie musi być nudne. Nietolerancja nie odbierze Ci radości z gotowania, jeśli tylko poznasz odpowiednie przepisy. Warsztaty Bezglutenowej Kuchni Wegańskiej w Atelier Smaku to kopalnia wiedzy na temat konstruowania pysznych potraw odpowiednich dla Twojej diety. Przyjdź i skorzystaj z opieki profesjonalistów, którzy dostarczą Ci mnóstwo informacji na temat kuchni bez glutenu i pozwolą urozmaicić Ci Twoje dotychczasowe kulinarne poczynania.